Rola sektora usług w globalnym łańcuchu dostaw.
Aby wydedukować, czym jest wino, wypada odróżnić skład jego szczegółów, gdy jest winogronem, sokiem z winogron a następnie winem. Sok z gron przed fermentacją składa się przede wszystkim z wody i cukrów, a też z kwasów i innych substancji sztucznych w mniejszej ilości, które są odpowiedzialne za definitywny skład wina. Fermentacja alkoholowa przekształca ogromną część cukrów z soku z winogron w alkohol etylowy, lecz zostawia inne intrygujące relacje, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, jakie są obecne w mniejszym stopniu, dają pewien zakres degustacji wina, tak jak oraz towarzystwo garbników, jakie znajdują się w skórce winogron oraz można je uważać za oczywisty konserwant, który zezwala winom starzeć się więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne elementy dodaje się do wina w sposób sztuczny i składają się na to, co oznacza się akcesoriami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować pewne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), farmaceutyków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
2. Link
3. Aktualności
4. Kliknij
5. Informacje